JAK TO V ROCE 2013 DOPADLO?

VNPAVS2013_-_20130706_A5_letak_skoly-web

VNPAVS2013_pozvanka_2VNPAVS2013_pozvanka_3

 

V ROCE 2013:

 3. ročník naučné stezky

Na stanovišti č. 1 jste měli mimo jiné možnost ochutnat chléb, pro velký zájem uvádíme recept pro domácí pekárny:

Kmínový chléb:

do pekárny patří napřed mokré suroviny

370ml vody

2 velké odměrky oleje

a pak přidáme suché suroviny:

300g pšeničné chlebové mouky

240g žitné chlebové mouky

2 velké odměrky cukru

4 malé odměrky soli

balíček sušeného droždí

přiměřeně mletý a celý kmín

Pečeme na program Klasik, v závislosti na pekárně 3 – 3,5 hodiny. Po dopečení necháme schladnout, vyklopíme a moc si pochutnáme.

Přejeme dobrou chuť

************************************************************************

A JAK TO V ROCE 2013 DOPADLO?

LOGO na postery kopie

DEN PRVNÍ

Dne 7. června 2013 pořádal Výzkumný ústav živočišné výroby,v.v.i. ve spolupráci se Šlechtitelskou stanicí Selgen a Českou zemědělskou univerzitou v Praze 3. ročník naučné stezky „Věda na polích a ve stájích“ s podtitulem PŘÍBĚH POTRAVIN především pro žáky I. stupně základních škol.

Zájem o naučnou stezku byl velký. FARMU VÚŽV,v.v.i. a POLÍČKA České zemědělské univerzity a Šlechtitelské stanice Selgen navštívilo 540 žáků ze sedmi základních škol z Říčan, Koloděj, Kolovrat, Suchdola, Černého mostu, nejvíce žáků přišlo z obou uhříněveských základních škol.

DEN DRUHÝ

V sobotu 8. června byla naučná stezka otevřena pro širokou veřejnost. Již při zahájení v 9 hodin ráno bylo parkoviště plné, jednotlivá stanoviště se zaplňovala návštěvníky.

Bylo připraveno 6 stanovišť, na každém stanovišti byli připraveni odborní pracovníci – zaměstnanci, kteří zodpovídali všetečné otázky nejen dětí, ale i rodičů. Děti dostávaly za správně zodpovězené otázky od průvodců naučné stezky do testíku razítko se zvířátkem.

V CÍLI naučné stezky čekala na děti odměna. Naučnou stezku navštívilo v sobotu 2250 většinou velmi mile překvapených a spokojených lidí.