předchozí ročníky

 

Na stanovišti č. 1 jste měli mimo jiné možnost ochutnat chléb, pro velký zájem uvádíme recept pro domácí pekárny:

Kmínový chléb:

do pekárny patří napřed mokré suroviny

370ml vody

2 velké odměrky oleje

a pak přidáme suché suroviny:

300g pšeničné chlebové mouky

240g žitné chlebové mouky

2 velké odměrky cukru

4 malé odměrky soli

balíček sušeného droždí

přiměřeně mletý a celý kmín

Pečeme na program Klasik, v závislosti na pekárně 3 – 3,5 hodiny. Po dopečení necháme schladnout, vyklopíme a moc si pochutnáme.

Přejeme dobrou chuť

 

 

 

V letošním roce jste si na jednotlivých stanovištích mohli přečíst spoustu zajímavostí:

opylovani

Rozdělení rostli podle délky života do několika skupin.

delka_zivota_rostlin

Na stanovišti č.1 „POLÍČKA“ byla připravena ukázka „Od semínka po snídani“ – jak roste obilí, jak se zpracovává, co se z něj vyrábí

od_seminka

 

Seznámení s plemeny skotu, která se na farmě Netluky chovají.

farma_netluky

pribeh_masa                           priveh_vejce

Příběh chutného sýra, jogurtu a ochuceného mléka začíná u mléka. 

pribeh_mleka

Na stanovišti č.2. jset viděli japonské křepelky. Víte, že křepelka snese 300 až 350 vajec za rok?

krepelky

 

 

 

V roce 2012 jste si mohli přečíst:

jak_se_slechti_psenice                     fuzariozy_obilovin

horcice

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>